30 Aralık 2012 Pazar

İntikam ve Yirmi Dakika Dizileriyle yeni bir dönem mi başlıyor?

En çok izlenen TV dizileri son zamanlarda çeşitli sebeplerle yayından kalıdırılıyor, birçoğunun altında yatan en önemli sebep tabi ki düşük reyting, yani o dizinin insanlar tarafından çok fazla izlenmemesi, beğenilmemesi. Benim de bu konuda bir düşüncem var.. Bence artık Türk milleti, dizilerde yapılan birtakım ticari oyunların farkına vardı ve gözü açıldı. Biraz daha açmam gerekirse, dizilerde çok sık reklama çıkılması, dizinin sonuna gelindiğinde son 10-15 saniyelik kısmı göstermeden uzunca reklam verilmesi ve reklamlardan sonra insanlarla dalga geçer gibi 15 saniye daha oynatıp dizinin bitirilmesi izleyicilerde artık bıkkınlık yaratıyor. ”Hep aynı numaralar” diye düşünmeye başlandı artık bence..
Benim en çok beğenmediğim kısımlardan biri de, çok basit bir olayın yada bir gelişmenin bir yada iki bölüme yayılarak anlatılması.. Örneğin adam gidecek karısına önemli bir şey söylicek ve karısının bu durumda vereceği tepki çok önemli.. Adam bir türlü gidemiyor karısının yanına, araya reklamlar giriyor, belki o bölüme yetişmiyor bir sonraki bölüme kalabiliyor v.s.. Bence seyirci artık bu tür oyunlardan sıkıldı.
Özellikle CNBC-E izleyeme alışık olduğumuz yabancı diziler ise bence Türk dizi yapımcılarının örnek alması gereken bir yerde.. Bir defa diziler bizimkiler kadar uzun, saatlerce sürmüyor.. Ayrıca kısa zamanda birçok aşama geçiliyor, yani izleyici reklamlara ve gereksiz ayrıntılara girmediği için akıcı şekilde diziye bağlanıyor ve gerçekten kaliteli zaman geçiriyor..
Son zamanlarda bu konuların bazı tartışma programlarında da tartışıldığını gözlemliyorum, oyuncular oynayacak dizi bulmakta zorlanıyorlar, dizi aniden bitince işsiz kalıyorlar, v.s..
Yanılıyor olabilirim ama önümüzdeki günlerde vizyona yeni girecek iki diziyi merakla bekliyorum.. Biri “İntikam” diğeri “20 dakika”.. Eğer doğru hissediyorsam bu dizilerde formatı biraz değiştirmeyi düşünüyor gibiler bana göre.. Çekim efektleri, müzikler, akıcılık daha dikkat çekici gibi geldi. En azından film fragmanlarında bunu hissettirdiler bana.. Ayrıca filanca kişinin, … isimli kitabından alıntı yapılmıştır gibi söylemler de yok..Artık romanlardan alıntıyı da kesiyorlar gibi…
Peki bu yeniz diziler ne zaman başlıyor diye soracak oluranız, Baş rollerini Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum’un paylaştığı “20 dakika” dizisi 01.Ocak.2013 yani yılbaşının ilk günü olan Salı günü saat 20:00’de Star TV’de ekrana gelecek, Beren Saat’in oynadığı “İntikam” dizisi ise 03.Ocak.2013 Perşembe günü Kanal D’de başlıyor..
Bakalım önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz, sizler de benimle aynı fikirdemisiniz yoksa bana katılmıyormusunuz paylaşırsanız sevinirim..
@GiderliBlog

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...