27 Aralık 2012 Perşembe

Neutrogena T/Gel Şampuan (Kepeklenme, sedef ve egzama için)

Neutrogena'nın bir ürünü olan T-gel, saçlı deride egzama, sedef ve seboraik dermatit hastalıkları sebebiyle oluşan kepeklenmeye karşı etkili piyasadaki en iyi şampuan diyebilirim. Tabi ki saçlı deride bulunan sedef ve seboraik dermatit belirtilerini %100 geçirmiyor, ama uzun bir süre sizi kaşınmaktan ve kaşınma sonucu oluşan döküntülerden kurtarıyor. Zaten ürün tanımında da "sedef ve dermatit belirtilerinin takibinde yardımcı olur" anlamında bir ifade kullanılmış.

Dermatolojistlerin son zamanlarda yoğun olarak önerdiği bu ürünü denemenizi tavsiye ederim. İçeriğinde sedef hastalığında eski çağlardan beri kullanılmakta olan "kömür katranı özü" bulunuyor, katran sedefli bölgelerin hızlı deri yenilemesi sürecini yavaşlatarak pullanma sürecini de yavaşlatmış oluyor.
Ayrıca t-gel' in içeriğinde Salisilik asit ve çinko içeriği bulunuyor, salisilik asit pul birikimini ve pul oluşumunu önlerken, çinko sayesinde de bazı mantarların üremesi engelleniyor.

T/gel aynı zamanda alternatif bir terapik saç bakımı anlamına geliyor. Özellikle sedef, egzama ve seboraik dermatit gibi şikayetleri olan kişilere cildiye uzmanları eczanelerde satılan medikal şampuanları önerirler, Tgel ürününü de market türü yerlerde pek bulamayabilirsiniz ama eczanelerde bulunuyor.Kullanım talimatında haftada en az 2 defa kullanılması halinde en iyi etkinin alınabileceği yazıyor.

@GiderliBlog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...