27 Aralık 2012 Perşembe

Photoshop'ta Blur efekti ile nasıl çerçeve yapılır?

Eğer biraz photoshop bilginiz varsa, bu programla biraz ilgileniyorsanız size bir kaç adımda resimlerinize çok havalı görünen bir çerçevenin yapımını göstereceğim bugün.. Ben buna Bulanık Çerçeve adını verdim..

Photoshop programında, çerçeve yapmak istediğiniz resim dosyasını açın. Daha iyi anlaşılabilmesi için ben aşağıdaki resmi kullanıyorum, bazı resimlerde çok belirgin anlaşılamayabilir çünkü.



Photoshop'ta bir resim açtığınızda bu resmin adını sağ tarafta LAYERS bölümünde Background adıyla görebilirsiniz. Çünkü bu artık bir arkaplandır photoshop için. Mouse ile bu LAYER'ın üzerinde tıklayıp aşağıdaki NEW LAYER ikonuna sürükleyip bırakırsak,
yada bu LAYER üzerine sağ tıklayıp açılan menüden duplicate new layer'ı seçersek aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi bu LAYER'ın bir kopyası oluşacaktır.
Şimdi ana LAYER'ımıza tekrar tıklayıp üst menüden Filters>>Blur>>Gaussian Blur seçeneğini tıklıyoruz.
Açılan kutucukta uygun bir değeri seçip, resmimizi bulanıklaştırıyoruz. Bu oran tamamen sizin keyfinize kalmış olup resmin cinsine göre değişiklik arz edebilmektedir.
Evet arkaplanda kalacak olan resmi bulanıklaştırdıktan sonra sıra geldi önde kalacak olan kopyaya..LAYERS bölümünden kopya olarak yaratılmış olan LAYER'a tıklayın ve resmi seçin. Üst menüden Edit>>Transforms>>Scale seçeneğine tıklıyoruz.

W ve H değerlerini %85 olarak değiştiriyoruz. Bu değer aslında önde kalacak resmi merkeze hizalı olarak küçültmeye yarıyor ve biryerde sizin çerçeve kalınlığınızı belirliyor. Kalın bir çerçeve isterseniz önceki resmi yüzdesel olarak düşürmelisiniz ki iki resim arasındaki boyut farklı büyüsün.. Aynı şekilde ince bir çerçeve istiyorsanız da bunun tam tersini yapmalısınız..
Son olarak öndeki küçülmüş resmimizin etrafında ince bir hat oluşturacağız. Bunun için LAYERS bölümünde kopya LAYER'ı çift tıklayarak yada sağ tıklayıp Blending Options seçeneğini tıklayoruz.
 Açılan kutucukta soldaki STROKE bölümünü seçiyoruz ve stroke ölçülerini belirliyoruz. Ben bu resim için rengi beyaz, kalınlığı 1 ve inside olarak seçim yaptım.
Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra OK diyoruz ve resmimizin son halini aşağıda görüntülüyoruz.
Gördüğünüz gibi oldukça havalı gözüken bir çerçeve oluşturduk.
Sormak istedikleriniz, eklemek istedikleriniz yada öğrenmek istedikleriniz olursa lütfen aşağıdan yorumlar bölümünü tıklayın..

@GiderliBlog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...