22 Aralık 2012 Cumartesi

Blogunuza Youtube videolarını nasıl eklersiniz?

Merhaba sevgili bloggerlar...


Siz de benim gibi bir blog sahibiyseniz birazdan anlatacaklarım ilginizi çekebilir. Anlatımlarda kullandığım resimler kendi bilgisayarımdan aldığım screenshotlardır ve blogger hesabında uygulanmıştır. Ancak yine de belirtmek isterim ki HTML desteği kullanılabilen tüm bloglarda hatta web sayfalarında bu yöntem işe yarayabilir.


 ------------------------------------------------------------------------------------------ 
Evet öncelikle kullanmakta olduğumuz browserımızın (explorer, chrome, mozilla, v.b.) adres çubuğuna www.youtube.com yazarak youtube'a giriyoruz. 


Bu defa youtube'un adres çubuğuna giderek herhangi bir anahtar kelime yazıyoruz. Bizim örneğimizde görebileceğiniz gibi Facebook yazdık ve arattık.


Yaptığımız "facebook" araması sonucu karşımıza çıkan videolardan birini seçerek ilgili videonun sayfasını açıyoruz. Açılan sayfada videomuzun hemen altında bazı düğmeler var: Hakkında, paylaş, ekle gibi.. Biz Paylaş düğmesine tıkladığımızda aşağıda "Bu videoyu paylaş" başlığı ile bir link ortaya çıkıyor.. (http://youtu.be... koyu mavi işaretlenmiş kısım)


Ve dikkat ederseniz "Bu videoyu paylaş" başlığının sağında yeni linkler ortaya çıktı, Ekle, E-posta gönder,.. Biz Ekle düğmesine tıklıyoruz.


Gördüğünüz gibi bir ufak pencerecik oluştu ve içinde <iframe>.....</iframe> şeklinde bir kod oluştu. Mouse ile bu kodun üzerine gidip sağ tıklayın ve açılan menude kopyala' yı seçin.


Şimdi blogger hesabınıza gidin ve yeni bir kayıt oluşturun. Diğer blog servisleri kullananlar da lütfen aynı şekilde yeni yazı yazacakmış gibi bir sayfa açsınlar.


Açılan yeni sayfamızda normal metin sekmesine değil de, HTML sekmesine giriyoruz ve az önce youtube'dan kopyaladığımız kodu yine mouse>>sağ tuş>>yapıştır seçeneği ile bu sayfaya aktarıyoruz. Yazımızın başlığını da atıp Yayınla seçeneği ile kaydediyoruz.


Acaba yüklediğimiz video blog sayfamızda çıkıyor mu diye önizleme yaptığımızda işe yaradığını görebiliriz.

Evet siz de beğendiğiniz bir youtube videosunu kendi blogunuzda paylaşmak isterseniz bu yolu kullanabilirsiniz. Şunu söylemekte fayda olduğunu düşünüyorum: Burada videoyu kendinize ait blog alanına yüklemediniz, sadece youtube'dan gelen yayını linklediniz. Yani bu video youtube'dan kaldırıldığında sizin de blogunuzda artık görünmeyecek demektir.

Ayrıca blogunuzda yayınlayacağınız youtube videolarını kaydederken youtube'un sunduğu farklı video boyutlarından birini de tercih etme şansınız mümkündür.

Sormak yada eklemek istedikleriniz olursa yorumlar bölümünden geri dönüş yapmanızı rica ederiz.

@GiderliBlog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...