27 Aralık 2012 Perşembe

İzmir kalkınma ajansı ve yeni mali destek programı

Bugün İzmir Kalkınma Ajansı (kısa adı: İZKA) tarafından düzenlenen bir seminere katıldım. Son zamanda adını sıkça duyduğum ama tam olarak içeriğini bilmediğim bu kurum hakkında bilgi edinmek istemiştim. Neyseki İZKA benim de ilgi alanlarımdan olan "yenilenebilir enerji" temalı bir mali destek programını tanıtmayı amaçlamıştı bu seminerde..

Merak edenler için hemen söyliyim, İZKA bir
kamu kuruluşu. İZKA gibi diğer şehirlerin de kalkınma ajansları bulunuyor. Amaç Bölgesel kalkınmada Ankara'ya olan bağımlılığı ve Ankara'dan kaynaklanan bürokratik zaman kayıplarının bir nebze de olsa önüne geçmek..

Seminerin ilk bölümünde hızlı bir VTR sunumu yapıldı. Video'da İZKA'dan şu ana kadar çeşitli destekler almış kişi ve kurumlarla yapılan röportajlar yer alıyordu ve herkes şu vurguyu yapıyordu genelde: "bilinen klasik önyargıların aksine, bu desteklerden faydalanabilmek için ne Ankara'da bir abinizin nede içeride bir torpilinizin olmasına gerek yok"..Evet İZKA yetkilileri de esas amacın İzmir'in büyümesine ve tanıtımına katkı sağlamak olduğunu ve bunu bölgesel dinamikleri kullanarak hızlı şekilde gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

Gelelim seminer konusuna: "2012 Yılı yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri mali destek programı"

Bu programın esas amacı, bölge sınırları içerisinde "yenilenebilir enerji" sistemlerini kullanarak fayda sağlamak.. böylece hem İzmir olarak önemli projelerde boy göstermek, hem de İzmir'in gelişimine katkı sağlanmak..

İZKA bu program için toplam 25.000.000 TL bütçe belirlemiş, bu bütçeden özel sektör ve kobilerin yanında üniversiteler, belediyeler ve organize sanayi bölgeleri de faydalanabilecek. 

Programın detaylarını anlatan üzerinde iyi çalışılmış bir kitap ta dağıtıldı.. Ben şahsen İZKA çalışanlarını bu özverili çalışmayı ortaya çıkardıkları için kutluyorum. Anladığım kadarıyla kalkınma ajansları sayesinde bölgesel gelişimde de bir ivme yaşanacak ve şehirler birbirleriyle yarışacak..

İZKA hakkında daha detaylı bilgi edinmek için http://www.izka.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

"Yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri mali destek programı"na ait detaylı bilgiler için lütfen tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...