29 Aralık 2012 Cumartesi

Film Önerisi: Arızalı Çiftler (Couples Retreat)

Soğuk havanın iyice kendini hissettirdiği geçen Pazar akşamı eşimle dışarı çıkmak yerine eğlenceli bir film izleyelim dedik. Harici diskimizdeki  filmlerden hangisini izleyelim diye bakarken “Arızalı Çiftler” filmini izlemeye karar verdik.
Film gerçekten hem komik, hem eğlenceli hem de sürükleyici. Klasik Holywood filmlerini andırsa da keyifle izleniyor. Oyuncu kadrosunda Vaughn, Favreau, Jason Bateman, Faizon Love, Kristen Bell, Malin Akerman, Tasha Smth, Kristin Davis ve Jean Reno yer alıyor. Oyncuların büyük kısmını pek tanımasak ta film sürükleyiciliği ile bu açığı rahatça kapatıyor.
Macera,  boşanma evresine gelen bir çiftin...
...son çareyi tropikal bir adaya giderek (ufak bir araştırma ile Bora Bora adaları) özel düzenlenen bir çift terapisine katılmakta bulmasıyla başlıyor. Ne varki oldukça masraflı olan bu tatili ucuzlatabilmek için en yakınlarındaki diğer çiftlere kendi evlerinde bir powerpoint sunumu yaparak(Ne kadar arıza olduklarını buradan anlayın) sanki bir ürün pazarlıyormuşçasına arkadaşlarını da bu tatile gitmeye ikna ediyorlar..
Filmde benim en çok keyif aldığım kısımlar, çiftlere Yoga hareketleri yaptıran üçgen vücutlu erkek eğitmenin sapıkça tavırlar sergilediği komik sahneler, gerçekten çok eğlenceliydi.. Filmde birtakım cinsel vurgular yapılmışsa da seks sahneleri olduğu söylenemez, bu nedenle bir aile filmi gözüyle bakılabilir.
Kış aylarında eşim ve bana güney sahillerinde geçirdiğimiz güzel günleri ve geceleri hatırlatan tropik ada görüntüleri de insanın içini kıpır kıpır yapmaya yetiyor. İnsan “keşke şimdi orada olsam” ile başlayan ve “bu yaz tatilimizi şurada geçirelim” gibi cümlelerle biten hayaller kurmaya başlıyor.
Bana göre verilmeye çalışılan mesaj aslında evliliğin güzel birşey olduğu, boşanmaktansa problemlerin üzerine gidip bunları birlikte çözmenin gerektiği, belki de bunun nasıl yapılacağını bulamayan çiftlere, biraz rahatlamanın ve değişikliğin iyi geleceğini ve nasıl yapılacağının yolunu eğlenceli ve komik bir şekilde göstermek..
Arızalı çiftler filminin orijinal adı “Couples Retreat”, film 2009 yapımı ve komedi kategorisinde değerlendirilmiş. İMDB’ye göre 10 üzerinden 5,4 almış olan “Arızalı Çiftler” filmi de kısa sayılmaz tam 113 dakika yani neredeyse 2 saate yakın sürüyor. Bu filmi bir şekilde mutlaka izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
@GiderliBlog

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...