28 Şubat 2013 Perşembe

İtalya İtalya Bekle Bizi :))

Merhaba sevgili giderliblog okurlarım, epey bir aradan sonra size güzel bir konudan bahsetmek istiyorum. Bu yaz İtalya'ya gitmeye karar verdik ve girişimlere başladık.

Bu yazımda ve bundan sonraki yazılarımda İtalya gezimiz hakkındaki tüm detayları aktarmaya çalışacağımki böylece benzer bir gezi planlayanlar da bu yazılarımı okuyarak kendilerine bir çeşit rehber edinebilsinler.. Bu arada lütfen İtalya konusunda deneyimli arkadaşlarımız yorumları ile katılmayı ihmal etmesin..

Bir süredir bu yaz yurtdışına gitmek istiyorduk ama İspanya'ya mı gitsek yoksa
İtalya'ya mı diye kararsız kalmıştık. Eş dost sohbetlerinde ve internetteki yorumlarda anladık ki İtalya daha büyük bir keyif daha büyük bir kazanım olacak ve biz de İtalya'ya gidelim diye karar aldık.. Peki ama İtalya'ya turlarla mı gitmeli yoksa ferdi mi gitmeli? Evet bu soru bizi 1-2 hafta oyaladı, birçok iyi bildiğimiz tur dahil internette olumsuz yorumlar almış başını gidiyor, herne kadar yorumların kişiye göre değişebileceğini düşünsek te ister istemez etkilendik ve turlardan uzak durmaya karar verdik.

Benim daha önce tek başıma İspanya-Fransa yapmışlığım var, e çok şükür İngilizcemiz de yeterli düzeyde sayılır, biz de bireysel gidelim diye karar verdik, hem biraz da adrenalin, macera olmuş olur diye de düşüncemizi kendimizce onayladık :)

Vee hemen ilk yapılması gereken iş olarak internetteki havayolu şirketlerini araştırmaya başladık. Aklınızda bulunsun hangi tarihte gitmeliyim diye bir soru sorduğunuzda hemen takviminizi açın ve müsait zamanları iyice çıkartın. Örneğin biz tam bileti alırken bir arkadaşımızın düğününe rastladığını fark ettik ve tarihi değiştirdik.. Sırf 1 hafta sonrasına bilet almak hatta Cumartesi yerine cuma gününe bilet almak bile önemli ölçüde bilet fiyatlarını etkileyebiliyor..

Özetle bir arkadaşımızın İstanbul'da gerçekleşecek nikah törenine de katılabileceğimiz şekilde İzmir-İstanbul, İstanbul-Roma ve Milano-İstanbul şeklinde 3 farklı bilet aldık.  Bilet fiyatlarına gelicek olursak;

01.06.2013 İzmir-İstanbul 88 TL
03.06.2013 İstanbul-Roma 512 TL
09.06.2013 Milano-İzmir 602 TL

En ucuz biletlerin Pegasus'ta olduğunu iyice anladıktan sonra hemen satınalıverdik. Bu arada THY'nin İstanbul-Milano olarak 425 TL lik başka bir uçuşu vardı ancak eğer bunu alsaydık turumuza Milano'dan başlayacaktık ve Roma-İstanbul olarak aradığımız tüm biletler çok çok daha pahalıydı.

Özet olarak Türkiye-İtalya ve İtalya-Türkiye seyahati için Şubat 2013'te yaklaşık 1.100 TL bilet parası ödedik.

Uçak biletlerini ucuza getirmenin ilk önceliği, planladığınız seyahat tarihinden olabildiği kadar önce satınalmaktır. Tabi genelde tüm ekonominin en durgun olduğu Şubat-Mart aylarında birçok havayolu şirketi kampanyalara çıkıyor bunları iyi takip edin. Netleştirdiğiniz seyahat tarihleri için her firmanın web sitesinde sorgulama yaptırarak bunları bir kıyaslama tablosunda toplayın. Tabi varyasyonları olabildiği kadar çok yapın örneğin;

İstanbul-Milano ve İstanbul-Roma arasındaki fiyat farkı ile Milano-İstanbul ve Roma-istanbul arasındaki fiyat farkını çıkartarak hangi yönlerde uçmanız gerektiğini iyi saptamalısınız..

Evet uçak biletlerimizi aldık, şimdi bir sonraki adım hangi şehirde ne kadar kalacağız ve hangi otellerde kalacağız.. Bunun için birçok site olsa da ben daha önceden de kullandığım booking.com sitesini tercih etmeyi planlıyorum. Tabi yorumlar için tripadvisor adlı site de çok faydalı oluyor.

Seyahat planımızı da Roma-Floransa-Pisa-Venedik ve Milano olarak düşündük.

Bu deneyimi daha önce yaşamış arkadaşlar lütfen hangi şehirlere gitmeli, o şehirlerde nereler görülmeli ve hangi otellerde kalmalı, şehirlerarasını nasıl katetmeli bilgi verin ki hem biz hem de diğer okuyucular gezi planlarını buna göre ayarlasın..

Görüşmek üzere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...