5 Şubat 2013 Salı

iphone'da oynanabilecek en iyi oyunlardan biri: CSR Racing

Bir süredir müptelası olduğum iphone'da oynanabilen bir oyundan bahsedicem size..CSR racing.. Bu oyun bence iphone'da oynanan birçok oyundan daha farklı, neden mi? Çünkü bu oyunda 3-4 bölüm geçtikten sonra ücretli sürümüne geçmeniz istenmiyor.. Biliyorsunuz birçok oyunda (misal angry birds) aşamaları atladıkça zevk almaya başlarsınız, sonra bir anda karşınıza daha fazla zevk almak isterseniz paralı versiyonu satınalmanızı tavsiye eden uyarılar çıkar.. İşte bunu CSR racing adlı oyunda yaşamıyorsunuz.

 
CSR racing adından da belli olacağı gibi bir araba yarışı oyunu ama daha çok drag yarışı diyebiliriz, yani kalkış yarışı.. Doğru zamanda doğru şekilde kalkış yapabilirseniz yarışı kazanmayı büyük ölçüde garanti edebiliyorsunuz. Yarış kazandıkça yarış ödülü olan parayı kazanıyorsunuz. Paranız arttıkça da arabanızı modifiye etmelisiniz, çünkü rakipler boş durmuyor.

Yeteri kadar paralar kazanırsanız, başka araçlar da satınalabiliyorsunuz.. Benim şimdiden 3 tane arabam oldu, 1 adet dodge, 1 adet Ford Focus ve 1 adet BMW Z4... Yarış sonunda bir rapor çıkıyor, eğer iyi bir kalkış yapabildiyseniz buradan puan alıyorsunuz, eğer vitesleri doğru zamanda geçirdiyseniz bu da ayrı bir puanlamaya tabi tutuluyor. CSR racing oyununda iyi bir kalkış yapabilmeniz kullandığınız araca göre değişecektir. Bunu anlamanın yolu ise, otomobile gaz verdiğinizde göstergede yeşil bir ışık yanıyor bu ışığın yandığı devirler o arabanın en yüksek performansını belirtiyor ve eğer yarış için 3 ten geriye doğru sayılmaya başlandığında ve 1 rakamı çıktığında devri o ışığı yanacak şekilde tutturabilirseniz işte mükemmel bir kalkış yaptınız demektir. Arabanız yeteri kadar modifiye edilmiş, lastikler de patinajla zaman kaybettirmicek kadar iyiyse, yarışı kazanma olasılığınız çok yükselecektir.

CSR racing oyununu denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum, kesinlikle tiryakisi olacaksınız..

CSR racing oynayanınız var mı? deneyimlerinizi paylaşın lütfen.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...