22 Şubat 2013 Cuma

Spinning sonrası bir güne başlamak

Günaydın giderliblog okuyucularım, bugün vücudumun heryerinde çok şiddetli olmayan ince kas ağrıları var. Neden mi? Tabi ki sevgili eşimin yoğun isteği üzerine dün akşam katıldığımız spinning eğitimi sonucu :) Düzenli olarak spor yapmamıza rağmen, ilk defa katıldığımız başlangıç seviyesindeki spinning dersi bizi biraz zorladı..

Spinning son zamanların en moda aktivitelerinden biri sayılır, internette bu konuda birçok yazı ve makale okuyabilirsiniz ama ben kısaca kendi deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

Spinning dersine katılırken mutlaka yanınıza 2 adet havlu alın. Biri terinizi silmek için diğeri ise terleme sonucu ıslanan direksiyon kollarının üzerine koymak yada kurulamak için.

Yanınıza mutlaka en az yarım litre su alın, eğer çok terleyen biriyseniz 1 lt lik şişe bile ancak yeterli gelebilir.

Ayağınızdaki ayakkabının çok ince tabanlı olmaması ve hava alabilen tarzda olması da son derece önemli, böylece eziyete dönüşebilecek bir 45 dakikadan korunmanız daha kolay olacaktır.

45 dakika demişken, evet spinning dersleri genelde 45 dakika yada 1 saat sürüyor, ben de hep bunu düşünüyordum "yahu 45 dakika sürekli nasıl pedal çevirilir?" diye.. Ama eğer spinning dersinin yöneten eğitmen başarılıysa ve doğru tempoda müzikler seçilmişse bu dersten zevk bile alıyorsunuz ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz..

Spor yaptığınız spor salonunda spinning dersleri var ise bu deneyimi mutlaka en azından bir kere yaşamanızı tavsiye ederim, pişman olmayacaksınız..

Spinning deneyimlerinizi ve eklemek istediklerinizi yorumlar bölümünden bana yazabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...