1 Şubat 2013 Cuma

Evimize hırsız girdi, ne yapmalıyız?

Epeydir yazamadım ama maalesef 2 gün önce başımızdan kötü bir olay geçti. Evimize hırsız girdiğini fark ettik. Tam da işe gitmek için hazırlanırken, eşim takı çekmecelerinin dağıtılmış olduğunu fark etti, sonra takı kutularına baktık.. Kutular yerindeydi ama içleri bomboştu.. Hemen 155 i aradık, 3-4 dakika içerisinde polis geldi. İlk şoku onlara olayı anlatırken atlattık, ardında ayrı ayrı 4 ekip daha geldi.. Hepsinin uzmanlık konuları farklıymış, bir ekip parmak izi alırken, diğer ekipler bizi sorgulamaya başladı.. Polislerin uzman olduğu her hallerinden belliydi çünkü öyle sorular sordular ki, biz bile eşimle birbirimizden şüphe etmeye başlayacaktık.. Tabi ekiplere de garip gelen kısmı takı kutuların yerli yerinde duruyor olması ancak içlerinin boş olmasıydı.. Bu işte bir gariplik olduğunu, tanıdık işi olduğunu söylediler…Biz de “cana geleceğine mala gelsin” diyerek kendimizi teselli ettik artık ne yapalım.. Gerçekten belki biz evdeyken de girebilirdi ve daha kötü şeyler olabilirdi.. Bu yüzden Allah’a çok şükür ki ufak bir olayla atlattık.. Tabi bu tür olayların insanlara düşündürdüğü ve düşündürmesi gereken şeyler var bana kalırsa.. “Acaba yeteri kadar tedbir alıyormuyuz?” dan  tutun da, etrafımızda güvenmememiz gereken kişiler mi var?” a kadar yüzlerce soru işareti oluşuyor insanın aklında. Gelmiş geçmiş olsun inşallah..
Hırsıza karşı alınabilecek tedbirler olsa da bunların birçoğu maliyetli tedbirler.. Örneğin bir kamera sistemi kurulması yada bir alarm sistemi.. Hırsızlığa karşı evin sigortalatılması da bir seçenek..
Peki daha ucuz yolları var mı sizce? Benim aklıma gelenleri şöyle;
Caydırıcı kamera adı verilen, güvenlik kamerasının birebir aynısı hatta üzerinde kırmızı uyarı ışığı da bulunan kameralardan takılması, evde yokken evin içinde müzik yada ses kaydının çalınması, evin içinde bir hareket sensörü vasıtasıyle ışık ve sesler çıkarabilecek basit bir sistemin kurulması, v.s..
Sizin tedbir olarak yaptığınız başka şeyler var mı? Bizimler paylaşırmısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...