21 Nisan 2014 Pazartesi

AKP'nin Twitter'ı...

Bu sabah tesadüfen karşıma çıktı paylaşmak istedim. AKpitter.com isimli bir web sitesi kurulmuş. Sitenin ana sayfası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının da bulunduğu twitter'ın anasayfasına çok ama çok benziyor..


Twitter'ın ülkemizin gündeminde yoğun şekilde yeraldığı son günlerde bu tür bir sayfaya rastlamak gerçekten de ilginç. Sayfa hakkında kısa bir araştırma yaptığımda bu siteyi Adana'da yaşayan ve Tahsin Çetinkaya isimli bir gencin geliştirdiğini öğrendim. Ve bu sitenin sosyal medyada AKP'nin kendi twitter'ı olarak nitelendirildiğini de gördüm.

Sitenin ana sayfasında" Hiçbir parti, kurum ve kişilerle RESMİ bir bağı yoktur" ifadesi kullanılmış ama böyle bir sitede AKP logosunun ve Tayyip Erdoğan'ın resminin yeralmasına izin verilmiş olması da durumun pek te öyle olmadığını düşündürüyor insana..

Site neredeyse bir aydır aktif durumdaymış ve şu anda 500.000 civarında üye kaydı bile oluşturulmuş. AKPitter'ın bir mesajdaki karakter sınırlaması da 200 olarak tanımlanmış.

Twitter'dan farklılaştığı başka konular da var tabi ki... Örneğin AKPitter'da sesli paylaşım yapabilmek, MP3 indirebilmek, Online radyo ve yol tarifi alma gibi özellikler de bulunuyor.

Taraf gazetesinin haberine göre İran ve Çin'de YouTube, Twitter ve Facebook gibi belli sosyal paylaşım siteleri yasaklanmış durumda ve yine bu ülkelerde, hükümet, bu sitelerin benzerlerini kurarak vatandaşlarını bu platformlara yönlendirmekteymiş... Bu hükümetle bu sayede ülkelerindeki sosyal medya paylaşımlarını kendi kontrolleri altında tutabilmektelermiş.

Yeni sosyal platformumuz hayırlı olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...