26 Mayıs 2013 Pazar

Karşıyakalıların yeni oyuncağı: Karbis

Uzun zamandır yazmıyorum evet..Kusura bakmayın şu aralar hayatımda önemli bir değişiklik yapmak üzereyim, ama şimdi bu konu hakkında yazmayacağım. Biraz daha netleştiğinde size bu önemli değişiklik neymiş aktaracağım söz :)

İzmir'de yaşayanlar ve özellikle de Karşıyaka'da yaşayanlar bilir, Karşıyaka Belediyesi güzel bir proje geliştirerek yurtdışında sıklıkla görmeye alıştığımız bisiklet kiralama modelini
Karşıyaka'ya kazandırdı. Kendi bisikletlerimiz olmasına ragmen son zamanlarda bu bisikletleri kullanmak bizim için de daha pratik gibi görünüyor. Apartmanın garajında kilitli duran bisikletlerin kilidini çözüp, sahile kadar gitmek yerine sahile kadar arabayla gidip bu bisikletleri kiralıyoruz :)

Ancak üzülerek söylemem gereken birkaç şey var. Bunlardan ilki, ne yazık ki değer ve kıymet bilmeyen halkımızın bu bisikletleri çok kısa sürede hurdaya çevirmiş olmasıdır. Bisikletleri kiralamadan önce vitesleri, frenleri ve lambası çalışıyor mu, sele kısmının ayarı yapılabiliyor mu bakın, yoksa bisikleti yuvasından çıkarıyorsunuz ve sonra kullanamadan iade etmek zorunda kalıyorsunuz.

Mavişehir sports internationalın yanındaki karbis noktasında bisilet onarım atelyesi de mevcut. Ancak onarım yapılmasına rağmen birçok bisiklet kullanılamaz halae gelmiş bile. Umarım Karşıyaka belediyesi halkımızın bu bilinçsizce kullanımı sebebiyle bu projeden vazgeçmez, aksine bu projeyi sadece sahil hattındaki 7 noktada kalmakla bırakmayıp sahilden içerilere doğru genişletebilir.

Diğer bir husus ise, yine Mavişehir Sports İnternational'ın yan tarafında bulunan karbis noktası, birtakım çevrelerin karanlıkta bir araya gelip alkol tükettiği, erkek ağırlıklı bir bölge. Dolayısıyla yanınızda bir bayanla bu karbis noktasına akşam saatlerinde gitmenizi pek önermem. Aslında bu durumu hep beraber gerek emniyete gerek Karşıyaka Belediyesine bildirmekte fayda var.

Son konuya gelecek olursak.. Karbis sizin şahsi kredi kartı bilgilerinizi önceden sisteme kaydetmenizi istiyor. Ve kiralama ücretini bisikleti iade ettiğiniz zaman kartınızdan otomatik olarak çekiyor. Ben geçenlerde yine bisiklet kiralamış ancak 1 saat sonra iade etmiştim. Ancak ne var ki iade işlemi sistemde gözükmemiş ve 22 saat boyunca bisikleti iade etmemişim gibi algılanım hesabımdan 37,5 TL kesilmiş. Karşıyaka Belediyesi'ni aradım, sağolsunlar durumu anlayıp bu parayı bana iade ettiler. Ancak arasıra kredi kartı hesap ekstrenizi kontrol etmeyi unutmayın.

Seviler
@giderliblog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...